Eind 2004 is Candela opgericht door percussionist Wouter Helmig vanuit het idee om latin jazz te spelen die zowel voor een dans- als luisterpubliek geschikt is.

Candela betekent letterlijk vuur, maar in Latino slang staat het ook voor energiek en passie. Dit is ongeveer de sfeer waarin je je zult wanen bij het luisteren naar Candela. Luisteren langs de zijkant met een glaasje wijn in de hand, of lekker dansen op een mix van mambo, afro, bossa en jazz? Het kan allebei bij Candela

Hiermee is Candela geschikt voor festivals, jazzclubs, cafés evenals bijzondere gelegenheden zoals (bedrijfs)feesten of recepties. Het repertoire van Candela bestaat o.a. uit klassiekers zoals Manteca van Dizzy Gillespie of Afro Blue van Mongo Santamaria. Maar ook de moderne Latin Jazz passeert de revue met nummers van o.a. de Cubaanse componisten ‘Maraca’, ‘El Indio’ en Tony Martinez (luister naar Candela: "Pa'lo Latino"). Hiernaast speelt Candela ook eigen stukken geschreven door Ewout Dercksen, Ludo Doomernik en Micha Schellhaas (luister naar Candela: "Last Minute").¡CANDELA!
Ludo Doomernik (piano)
Bas Rietmeijer (bas)
Ewout Dercksen (tenor- en sopraan saxofoon)
Micha Schellhaas (gitaar)
Sascha Pöpping (drums)
Wouter Helmig (conga, cajon, sheckere, klein percussie; bandleider)

Meer >>
Meer >>Voor meer informatie bel
Wouter Helmig:
0031-6-430 548 63
Email: info@latinjazz.nl
   
Copyrights © ¡Candela!
Design by Oozy